اما هفته گذشته يکي از مقامات بين المللي هم رسما در اين خصوص موضع گرفت. "هاينتس فيشر" رئيس جمهور اتريش در اين خصوص گفت هنوز امکان اتصال بانکهاي ايراني به سوئيفت محيا نيست و مذاکره در اين خصوص ادامه دارد. اين اظهار نظر رئيس جمهور اتريش چندان مطابق ميل دولتمردان واقع نشد و در نهايت حميد بعيدي نژاد عضو تيم مذاکره کننده هسته اي در صفحه شخصي خود به منتقدين وصل نشدن سوئيفت حمله کرد و به آنها اتهام بي اطلاعي و ناآگاهي در خصوص استفاده از اين ابزار بين بانکي را زد.
به گزارش نسيم آنلاين، اين در حالي است که بسياري از فعالان اقتصادي معتقدند که بانکهاي اروپايي به دليل ترس از جريمه شدن توسط آمريکايي ها تمايلي به همکاري با بانکهاي ايراني را ندارند.
عده اي از اعضاي اتاق بازرگاني هم معتقدند که قبل از اجراي برجام هم برخي از بانکها امکان اتصال به سوئيفت را داشتند، و با استفاده از بانکهاي کره جنوبي، ترکيه، هند و يا چين روابط کارگزاري خود را با شبکه سوئيفت برقرار مي کردند. بنابراين اين انتظار در ميان آنها شکل گرفته است که بعد از اجراي برجام امکان اتصال به سوئيفت به وسيله کارگزاري بانکهاي اروپايي انجام شود که امروز با گذشت حدود 80 روز از اجراي برجام هنوز اين انتظار برآورده نشده است. در روزهاي پاياني سال گذشته ولي الله سيف رئيس کل بانک مرکزي بعد از هفته ها پافشاري بر اتصال بانکهاي ايراني به سوئيفت تاکيد کرد که هنوز دو يا سه بانک که از قبل، تحريم بودند، امکان اتصال به سوئيفت را ندارند. با اين حال و با وجود اصرار بيش از حد دولتمردان به دسترسي آسان اکثر بانکهاي کشور به سوئيفت و بازگشايي ال سي، «نسيم آنلاين» سراغ 20 فعال اقتصادي رفت تا نظر آنها را در خصوص اتصال به سوئيفت جويا شود.
